CRKBO_Docent

Het Geheim van het Pakhuis op school in Noordeloos

Het Kontakt – Alblasserwaard

NOORDELOOS Groep 7 en 8 van de School met de Bijbel in Noordeloos heeft deelgenomen aan het ‘geheim van het pakhuis’.

Het programma haakt in op de wens om techniek op school onder de aandacht te brengen. Leerlingen stapten hierbij in een verhaal, deden proeven en kwamen spelenderwijs met de technische vakken natuur- en scheikunde in aanraking. Vooral de ontknoping was erg spannend.

Een leerzame manier om met techniek in aanraking te komen. Het zit goed in elkaar en de kinderen zijn geboeid bezig!

— Michel, leerkracht

Brief Linda en Merel

Beste Meneer Fred,

Wij vonden het heel leuk dat u bij ons in de klas kwam vertellen over scheikunde! Het was leerzaam en leuk met dat pakhuis erbij! We vonden het grappig dat er een stripverhaal achter zat! Alle trucjes waren super leuk en het was vet dat er een ontplofte!!! Het was ook leuk met dat vuur. Maar natuurlijk waren de reageerbuisjes ook héél erg leuk!! Kortom: het was een super leuke en leerzame dag en we denken dat we later ook wel iets met scheikunde gaan doen.

We hopen dat je nog een keer komt.

Groetjes,

Linda en Merel

De experimenten waren echt helemaal fantastisch; ook hoe we ze moesten uitvoeren.

— Lis, leerling

Leerlingen De Sterrenboog voor één dag wetenschapper

Nieuwsblad de Kaap

DOORN Een grote wens van groep 7 is vorige week woensdag in vervulling gegaan. De leerlingen hebben aan de hand van een spannend verhaal, onderzoeken gedaan. Hierbij fungeerden de leerlingen als echte onderzoekers. Zij hebben kennisgemaakt met verschillende natuurlijke stoffen en wat hiervan de effecten zijn. De proefjes werden ‘knallend’ afgesloten. De leerlingen werden op deze wijze geënthousiasmeerd voor de wetenschap. Leerlingen waren meneer Fred van Minilab enorm dankbaar voor zijn geweldige bijdrage aan deze ochtend. Op De Sterrenboog zitten veel wetenschappers in spé

Heel erg leuk. Ik zou het nog eens een keer willen doen. Vooral dat je een missie moest doen.

— Sterre, leerling

Het was een superleuke ochtend en ik heb er wat van geleerd.

— Lianne, leerling

Minilab in de schoolklas

De Gelderlander

BEUSICHEM De leerlingen van groep 7 van de Prins Willem Alexanderscool in Beusichem hadden deze week een techniekochtend. Er kwam een compleet laboratorium in de klas, en de leraar was voor dit keer een echte scheikundige. De kinderen moesten door het uitvoeren van verschillende proefjes een raadsel oplossen. En dat slaagde prima.

Super leuk bedacht, die proefjes met een verhaal erbij. Ik vind het echt af!

— Niels, leerling